Pět druhů koření, které nesmíme v kuchyni postrádat
Denně strávíme nad vařením dlouhé minuty i hodiny. Připravovat pokrmy není zrovna nic snadného, nejhorší je vymyslet, co zrovna budete vařit. V případě, že chcete jednotlivé pokrmy něčím ozvláštnit, nebojte se používat koření, které dodá jídlu naprosto jinou chuť a ještě ho vyšperkuje. O koření lze říct, že je to nedílná součást každé kuchyně. Slouží nejen k dochucení pokrmů, ale také dodává jídlu šmrnc. Každé koření má svou specifickou chuť, navíc má také svou vůni a přidává se do jiných pokrmů. Vybrali jsme pět druhů koření, které se v kuchyni rozhodně postrádat nemohou.
Římský kmín
Není kmín jako kmín, to ostatně potvrzuje takzvaný římský kmín, který se ani trochu nepodobá tomu klasickému kmínu. Jeho barva je trochu světlejší, navíc jeho chuť je zcela jiná. Má dokonce i výraznější aroma než klasický kmín, na který jsme zvyklí a který obvykle přidáváme například do vařených brambor. Římský kmín neboli také kumín je nedílnou součástí hlavně arabské nebo indické gastronomie, kde se hojně využívá.
Bobkový list
Do polévek a omáček často přidáváme bobkový list, což je list vavřínu pravého. Šéfkuchaři ho přidávají hlavní do francouzské nebo do středomořské kuchyně, ovšem najde si své místo i v české kuchyni. Mimochodem, má pozitivní účinky na lidský organismus.
Chilli
Kdo miluje trochu ostřejší pokrmy, nemůže v jeho kuchyni chybět koření jménem chilli. Chilli je koření, které se vyrábí z chilli papriček, jež vyvolávají v ústech pálivou chuť. S tímto kořením tedy opatrně, ať si nespálíte pusu.
Kari
Kari je nadmíru oblíbené koření, které rozhodně nesmí chybět v žádné domácnosti. Má nasládlou až jemně štiplavou chuť, je známá pro své zbarvení a přidává se nejčastěji do indické kuchyně.
Kajenský pepř
Není pepř jako pepř, kajenský pepř je odrůda pocházející z Jižní Ameriky a je typickým kořením pro mexickou kuchyni.