Zápach smaženého jídla u vás doma? Zbavte se ho snadno a rychle

Smažené jídlo může být chutné a rychlé, zároveň se ale ve vašem domě dlouho vyskytuje. Existují ale způsoby, jak se tohoto nepříjemného problému zbavit bezpečnou metodou. Smažení proniká nejen do ovzduší, ale také do vašich vlasů a oblečení, závěsů, pohovky a dalších textilií v domácnosti. Pomoci mohou pohlcovače zápachu. A nebojte, nemusíte spěchat do drogerie a vyhledávat speciální přípravky. Řadu z nich totiž už máte doma. 

Jablečný ocet 

 Ocet je velice užitečným pomocníkem, kterého nevyužijete pouze v kuchyni. Je skvělý při úklidu domácnosti, leštění zrcadel i odstraňování vodního kamene. Ačkoli sám zapáchá, má velmi významnou funkci, která je při odstraňování zápachu ze smaženého jídla užitečná: eliminuje pachy. Když se rozhodnete smažit, postavte na plotnu také vodou s trochou oleje a dejte ji vařit po celou dobu smažení. Takto nedojde k šíření nepříjemného zápachu. A ten octový velmi rychle zmizí sám.  

Jablka 

Možná trochu překvapivé je použití jablka. Před smažením jablko oloupejte a vykrojte všechna semena. Nakrájejte jablko na plátky a vložte je do pánve s olejem na smažení. Jakmile jablko ztmavne, je zapotřebí je nahradit jiným plátkem. Tato metoda je poměrně náročná, zejména na spotřebu jablek. Na druhou stranu se vyhnete nepříjemnému zápachu. 

Citron 

Také citron je velice užitečným pomocníkem nejen při vaření, ale také při domácím úklidu. Pohlcuje pachy, čehož leckterá hospodyňka využívá v lednici (stačí vložit rozpůlený citron do lednice). Před smažením vymačkejte do pánve šťávu s poloviny citronu. Přilijte olej na smažení a pak už smažte tak, jak jste zvyklí. Nemusíte se obávat zápachu a vaše jídlo získá skvělé citronové aroma. Pomoci můžete také citronová kůra (vložte ji do pánve při smažení). 

Aviváž 

Aviváž na prádlo nebo pár kapek éterického oleje nalijte spolu s horkou vodou do hrnce. Vaším domovem se bude šířit příjemná vůně.